Interaktivní výstava "Vánoční les"

04.12.2012 10:03

Klub Klíček připravil o prvním adventním víkendu na Brandýském zámku a Staroboleslavském náměstí interaktivní výstavu s názvem “Vánoční les“. Výstava byla součástí programu historických vánočních trhů a první adventní neděle, kde kromě trhovců vystavovaly a měly program i jiné místní organizace a spolky.

 

Výstava vznikla za spolupráce místních státních i soukromých školek a klubů (Dvořákova, Pražská, Dr. Beneše, Riegrova, Chobotská, Klíček, Bunny, Lumpík, Matýsek a Ekolandia) za podpory a organizace rodinného Klubu Klíček.

Cílem bylo zapojit všechny naše děti do společného díla, prezentace místních školek a propojení a navázání kontaktu mezi nimi.

Téma „Stromeček“bylo pro všechny stejné a výstava tak zachytila různé techniky a hlavně širokou škálu možností, jak se dá tak obecné téma pojmout.

Součástí výstavy byly interaktivní ekohry, které byly zaměřeny na různé dovednosti a znalosti dětí, do nichž se ale s vervou zapojovali i dospělí.

Hmatová stezka s přírodninami, poznávačka zvířecích stop, chytání rybek, strefování se ořechy či skládání dlouhého hada z rozřezané větve, byly aktivity vyrobené z přírodních a odpadových materiálů. Děti byly nadšené nejen z neokoukaných her, kterých se účastnila celá rodina, ale měly také radost, že stromek, na kterém ve školce pracovaly, je vystaven a mají možnost ho ukázat svým blízkým.

Doufáme, že podobnou akci pro děti ve spolupráci s ostatními školkami či kluby budeme moci brzy zopakovat. 

Všechny fotografie z akce si můžete prohlédnout zde.