Školka v přírodě Klíček

06.06.2023 14:05

  Společná klíčkovská školka v přírodě alias Kovbojská výprava do Josefova Dolu.

..Hned jak děti zabrali svá území a pojmenovali si pokoje, našli první zprávu od bývalého šerifa, který jim slíbil poradit, kde ukryl svůj poklad, pokud obstojí v několika zkouškách. Se zprávou docválal až k nám jeden koník.
A každý den přivezl novou zprávu a na to se děti těšily, jako na ranní poštu z domova.
Když nadešel kovbojský den, kovbojky a kovbojové lovili divoké koníky do lasa, osedlali si je a dali si závod. Když je zkrotili, dojili kravičku a rovnou tloukli máslo, které pak ochutnali na chlebíku. Stříleli z kuše po banditech, vyráběli pokrmy z hlíny, házeli podkovou na cíl a kdo chtěl, ten se fotil jako hledaný desperát, na kterého je vypsaná velká odměna.
Samostatnou kapitolou bylo barvení kšiltovek, a hlavně rýžování zlatých úlomků a drahokamů z říčky Kamenice. Tady se ukázalo, jak jsou naši kovbojové potřební. Někteří by tam rýžovali dodnes
Stihli jsme taky jednu pravověrnou diskotéku na zeleném pažitu, kdy se dívky proměnily v miloučké víly, které si místo mustangů lovily své kovboje a nutili je tančit. Hráli jim k tomu Mixle v Pixle.Víly si závoje po dvou, třech písničkách spravedlivě měnily, a to, že jsme všechny nestačily zaznamenat na fotky nám promiňte, víly jsou substance křehké a mnohdy se nám před očima rozplynuly.
Za soumraku jsme jako stateční kovbojové a kovbojky, po uši ozbrojení, vyrazili za šerifským pokladem....
Z výletů jsme si užili výpravu do Muzea výroby dřevěných hraček v Jiřetíně pod Bukovou a lesní celodenní výpravu k vodopádům na Jedlové.