Vzpomínáme na staré časy..kdy jsme nosili roušky jen na práci:o)

09.04.2020 20:44

Na co se teď nenajde čas, že.. člověk na jaře a ještě za karantény lecco projde a uklidí a je fajn šáhnout nejen na domácnost, uklidit si v sobě, ale i v našich drahých PC:o)) něco promazat a prohlédnout není nikdy na škodu..hned se disku lépe "dýchá", nebo je alespoň rychlejší.. tak mne se podařilo také něco zajímavého najít..

třeba rekonstrukce prostor z roku 2016 pro dětskou skupinu Lístky, skoro svépomocí, kdy nechyběly kanga, karbolfexy a tudíž i respirátory:o))

https://photos.app.goo.gl/8dTvLcUYktr11FpF2

a protože s řadou rodičů se již tento rok budeme loučit, zamáčkáváme slzu a zpětně ještě jednou děkujeme..takové brigády už nikoho v následujících letech nečekají..

také je hezké vidět, jak pomalu a kolik práce bylo za komunitní pecí a kdo vlastně kopal základy:o)) .. https://photos.app.goo.gl/SEm5jQywHQm6bUXH6

za foťákem většinou skryt bývalý předseda Klíčku Milan Zuna..

nebo jak to vlastně v té přenádherné Rezidenci v roce 2013 vlastně vypadalo, než tam Klíček začal působit? - https://photos.app.goo.gl/9szES8Cv1sVewFkr2

..až budeme procházet a nebo sedět v zahradě Klíčku, s vděčností všem, kteří pro své děti zahradu velebili kousek po kousku..dnes děti z prvního roku fungování jsou již na druhém stupni..a i ti se nám vrátili a prošli i lesním klubem Letokruhy..:o)

A jaký byl vlastně začátek a první školkový rok Klíčku? V roce 2013? - https://photos.app.goo.gl/4pt3cEqlKa6lvvMq1 kdo třeba vlastně maloval ten strom v Kvítkách? Zunovi a Marešovi - Hedvika, co nám pomáhá s grafikou doteď a díky ní je i krásný Deník výpravy - https://www.boleslavskyklicek.cz/news/denik-vypravy-publikace-klicku/

A jak vypadal první Mikuláš ve spolupráci s 6tým smyslem? https://photos.app.goo.gl/ioJAp5zG28fH7BqS6

A první Den Země? - https://photos.app.goo.gl/nnbHw1j1VmKqYDyN9

A co Svatováclavské slavnoati? - https://goo.gl/photos/moGT2rSt7jqdeTzF8

A Sv.Martin byla i Aneta:o) https://photos.app.goo.gl/nbuFZnLPqP2JJiaz9

A první Masopust! https://photos.app.goo.gl/yCrTngnYwmTZVPgd7

a práce na zahradě..terasy a divadélko..kdo tam asi nechal ruce..https://goo.gl/photos/UPZ68q85jwBpXbWJA a https://goo.gl/photos/hs92iAmkMLea2uwo6

 

A co v nenávratnu zmizelo? tee pee u Přemka.. https://photos.app.goo.gl/LJGLChtUCMmMj2d17

a i druhé teepee v Klíčku..https://photos.app.goo.gl/nwU9MFdfNQoRR8ox6

a to mělo i podlahu! a tolik to dalo práce!! https://photos.app.goo.gl/f8Lm4z6v2dRoN1AV8

a slavnost Indiánské léto se po třech letech také ukončila..taková hezká akce to bývala.. https://photos.app.goo.gl/PHBvPDiP2ECcZHMk8

a Obří den.. https://goo.gl/photos/6w94J4T8wacqMDHV9

 

a těch fotek už je tolik, že to protentokráte stačí..:o))

Můžu říct, že jsem v Klíčku od vymyšlení jeho názvu i loga až doteď..znám všechny děti i rodiče od začátku..až teď mne pomalu začínají míjet Letokruháčští a Semínkovští (je nás už opravdu hodně) a pomalu nám mizí i tváře, které s námi byly od začátku..každý v Klíčku nechal kousek sebe a na každého toto místo vzpomíná s tichým díky..

Klíček rostl a roste díky Vám.. vzpomínete, vracejte se a nenechte ho ani v této těžké době uschnout.. 

 

Toto zavzpomínání patří Vám, co již v Klíčku nejste, ale byl součástí Vašeho života, když byly děti malé..

Vám, který nyní Klíček žijete a i Vám, budoucím, abyste na vše kolem hleděli s pokorou a vděčností..nýbrž mnohé zůstává skryto..

Ráda bych poděkovala všem radním, které se v průběhu života Klíčku prostřídali, všem lektorkám a všem aktivním členům rodičům dětí

a především Milanovi Zunovi, který Klíček založil, dlouho vedl a dal mu svou myšlenku, impulz a bohužel i více energie než měl dát a nezbývalo mu jí na osobní život.

S vděčností Klíčku s přáním jeho dlouhého života 

s mnoha díky Kristýnce Paříkové, která nese nyní toto velké břímě a kolikrát je toho na tuto křehkou houževnatou vílu ažaž..

s prosbou všem - rodičům i lektorům, městu a asi i EU a vlastně celému světu.. neházejte nám klacky pod nohy, ale naopak nám je podávejte a držte, ať se můžeme chytit.. vše co děláme, je podle našeho nejčistšího svědomí a nejvyšší snahou vést Klíček dál, tak jak to cítíme, kam ho chceme vést. 

Je to nyní náročná doba i pro nás.

Howgh 

ochránce klíčkovského ducha

Petra Zunová