Mikuláš v Klíčku 2013 aneb zahrajme si na čerty s čerty

05.12.2013 23:01

V den Mikuláše 5.12 proběhl na zahradě Klíčku Mikuláš pro děti. 

Po uvítání anděly a čerty z Ateliéru 6tej smysl se děti i rodiče po vstupu do Pekelné brány hlídané čerty ocitli v Pekle. K zamaskování do Pekla každý dostal čertovský ocas a mohl si ještě vyrobit rohy a pomazat se nabízeným mourem od čerta. 

Děti, aby získaly čertův dar, musely projít a splnit 8 stanovišť, aby prokázaly, že zvládnou dovednosti pravého čerta: Skládání různých typů ohnišť z polínek (čertův oheň), trefování se bramborami do kotlíku (večeře pro Lucifera),sfoukávání svíčky na různou vzdálenost (zhášení světel), hod práskací kuličkou na bytosti, které mají být odnešeny do Pekel, přeskakování pekelného plamene, paličkou se po řádném zamotání trefit do dna zavěšeného čertova hrnce, několikrát se otočit a přejít lávku, obehrát čerta v čertovských kartách (hra na štěstí, kdo si vytáhne eso s Luciferem..)

Všichni se mohli občerstvit domácími dobrotami, zelňáky, škvarkovou plackou, bábovkou, perníkem, teplým moštem či svařáčkem. A nakoupit originální ručně vyráběné výrobky ze dřeva, keramiky, plsti a jiných přírodních materiálů. Když se setmělo, předávali čerti, andělé a Mikuláš dětem zasloužené dárky a nadílku. Každý dostal uplsťeného čertíka s keramickým obličejem, vyrobeného klienty z Ateliéru 6tej smysl. Po nadílce se šlo péct s čerty k ohni- čertovské topinky a buřty.

Čerti odcházeli s prázdnou, žádné zlobivé děti nenašli. A že jich v Klíčku bylo. Více než stodvacet! Ale všechny  hodné:o)

Věříme, že se program dětem líbil a že si odpoledne užili i rodiče.

Více fotografií ZDE

Děkujeme za pomoc všem dobrovolníkům i nedobrovolníkům :o), především všem z Ateliéru 6tej smysl, Anetě, Míše, Nadě, Petrovi Votrubovi, manželům Matysovým, Lucce Třešňákové a Radce Votrubové za grafiku plakátu a všem kdo přišel, bavil se a třeba i pomohl.

Těšíme se na další společnou akci v Klíčku.