Nové stromy, keře a bylinky v Klíčku!

10.06.2022 19:11

V rámci zkrášlení a zušlechtění zahrady jsme v měsíci květnu vysadili v Klíčku na zahradě několik dřevin, keřů a bylinek. 

Konkrétně se jednalo o lípu srdčitou, která získala na horní části zahrady majestátní místo a její výsadba proběhla se zajímavým výkladem, který děti bedlivě poslouchaly. Děti se tak dozvěděly, že je lípa význačným stromem, jak se správně dřeviny vysazují, proč a jak se co u toho dělá, a jak se o takový poklad na naší zahradě do budoucna starat. Stejně tak jsme si povídali i při výsadbě nové hrušně.
Dále se v blízkosti lípy vysadilo několik keřů, které částečně převezmou funkci místo odstraněných kůlen a budou tak spolu se stávající vinnou révou činit zábranu nad svažitými terasami.
Děti se pak chopily lopatiček a svépomocí si vysadily do teras nové jahodníky, aby doplnily ty, které již odplodily a dosluhují. Stejně tak tomu bylo i s bylinkami, které jsou na zahradě hojně využívány během "dětského kulinaření" do polévek a čajů na ohýnku, i na různých akcí pro veřejnost.
Už nám toho na zahradě roste opravdu hodně, tak se přijďte v rámci další akce Klíčku podívat:).