Prosinec v Klíčku

06.01.2014 15:30

V prosinci do Klíčku nezapomněl přijít také Mikuláš s čertem a andělem. Akce se konala ve spolupráci s Šestým smyslem a zúčastnila se jí i širší veřejnost. Pro děti bylo nachystáno několik stanovišť s čertími úkoly a po jejich splnění dostaly děti nadílku od Mikuláše. Kdo chtěl v Klíčku zůstat déle, mohl ještě chvilku posedět u ohně a opéct si čertí topinku. Do Klíčku přišlo mnoho rodičů s dětmi a celá akce se vydařila.

 

V prosinci jsme s dětmi vyrazily na výstaviště v Lysé nad Labem. Výlet se nám celkově vydařil. Na výstavišti to pěkně foukalo, proto jsme se rychle vydali dovnitř do haly. Podívali jsme se na vánoční stromeček a děti se šly podívat na ovečky, které tu byly v ohrádce. Dál jsme si šli poslechnout vystoupení dětí z MŠ a pěkně jsme jim za jejich básničky a písničky zatleskali.


 Také jsme se vypravili na návštěvu do knihovny. Paní knihovnice nás přivítala a měla pro nás připravený pěkný program. Nejdříve jsme si posedali na polštářky a pak jsme se zaposlouchali do pohádky o perníkové chaloupce. Na závěr děti po celé knihovně hledaly uloupené perníčky, které byly poschovávané. Barevné perníčky jsme si nalepili do připravené chaloupky, kterou jsme si odnesli k nám do Klíčku. 

 

 

 

 

 

 

Děti navštívily babičky a dědečky v domě pečovatelské služby. Děti tam babičkám a dědečkům zazpívaly několik vánočních koled a za odměnu dostaly plyšovou hračku, kterou pro ně vyrobily babičky. Děti měly z hraček velkou radost.

 

Děti do klíčku vyráběli adventní věnec, upekli jsme si vánoční cukroví a děti ho hezky ozdobily a také hned snědly. Před Vánoci jsme v Klíčku uspořádali vánoční besídku. Do Klíčku přišli rodiče dětí a poslechli si vánoční koledy, které se děti v prosinci naučily. Společně jsme se podívali na fotky dětí a užili si příjemnou vánoční atmosféru. Děti si mohly vyrobit svícínek a společně s rodiči si vyzkoušet vánoční zvyky. Na závěr jsme si rozdali dárečky a na zahradě ozdobili stromeček pro zvířátka.

 

 

 

 

Více fotografií zde