Výlet na hrad Sion

07.05.2013 13:12

 

  Ráno v 7:40 jsme se sešli na vlakovém nádraží ve Staré  Boleslavi. Na cestě nás čekali tři přestupy. Dojeli jsme do Malešova a čekala nás 3,5 kilometrová cesta na hrad Sion.

  Šli jsme okolo řeky Vrchlice, která nás dovedla až k hradu Sion. Před hradem stála  dřevěná brána, po které jsme lezli. Z hradu zbyly už jen zbytky zdí. Byla to pro nás super prolejzačka. Dozvěděli jsme se spoustu věcí. Například, že tu v roce 1424 byla bitva o Sion, a že tu Zikmund zajal Jana Roháče z Dubé, který zde sídlil. Na zpáteční cestě jsme se chvíli zastavili u řeky, poté jsme měli jít po červené značce. Pan učitel si myslel, že jdeme špatně, takže jsme se vrátili zpátky k hradu. Po dlouhém pochodu jsme se vrátili na místo, kde pan učitel zjistil, že jsme šli špatně. Konečně jsme našli správnou cestu a došli zpět do Malešova, kde jsme si dali v hospůdce hranolky s kečupem a pití.

   Po odpočinku jsme došli na vlakové nádraží a vyrazili na zpáteční cestu k domovu. Celý výlet byl super, byli jsme úspěšní i při hledání kešek.

Kateřina Kofroňová